Boekenweek 2019

Geef een boek cadeauDe Boekenweek viert het boek, en in 2019 vieren we boeken over moederschap in het bijzonder. Iedereen heeft een moeder, hartverwarmend en zorgzaam, streng of afwezig. Fictie en non fictie brachten vele markante moeders voort: via dochters en zonen die schrijven over hun moeder, moeders die schrijven over het moederschap.

De moeder de vrouw. Twee identiteiten, zijn zij onlosmakelijk met elkaar verbonden? Een relevante vraag waar je heel verschillend op kunt antwoorden; een onderwerp dat net zo veelzijdig is als dat er moeders en vrouwen zijn. Niet voor niets is het dan ook een regelmatig terugkerend onderwerp voor maatschappelijk debat. Het thema kent twee verschillende perspectieven, die van de moeder zelf maar ook die van het kind. Ervaringen met moederschap lopen uiteen van een ‘natuurramp’ (Joke Smit) tot het mooiste dat je kan overkomen. En waar blijft de begeerte van de moeder de vrouw? Kinderen kunnen idolaat van hun moeder zijn of juist hele strenge criticasters. Al deze zienswijzen leveren een leger aan literaire moeders op, van Medea tot oermoeders.

 

 

Maand van de spiritualiteit 2019

Veel mensen hebben behoefte aan inspiratie en zingeving. Het lijkt erop dat er ondanks alle welvaart ook iets verloren is gegaan. Daarom zoeken mensen naar een beter evenwicht tussen materiële welvaart en geestelijk en lichamelijk welzijn. De initiatiefnemers van De Maand van de Spiritualiteit willen aansluiten bij deze groeiende behoefte aan zingeving en inspiratie die we in onze samenleving op dit moment zien.

De Maand van de Spiritualiteit heeft als doelstelling om toegankelijk te zijn voor iedereen met interesse in spiritualiteit in de breedste zin van het woord. Ongeacht leeftijd, sekse of religieuze achtergrond.

Het thema van De Maand van de Spiritualiteit 2019 is ‘Met aandacht’.

Met aandacht leven, wat hebben we daar een moeite mee in deze hectische tijd waarin continue een appèl wordt gedaan op jouw aandacht. In onze aandachtseconomie is aandacht voor jezelf, aandacht voor de ander, voor je werk of gewoonweg aandacht voor de dingen om je heen een schaars goed geworden. Dat geeft te denken, want vrijwel iedere religieuze en spirituele traditie kent aandacht een belangrijke rol toe om te komen tot inzicht, betekenis, liefde, bevrijding, rust of geluk. En niet voor niets hebben veel spirituele boeken aandacht als thema of het nu onder de noemer mindfulness, meditatie of simpelweg focus gepresenteerd wordt. Kortom, aandacht verdient onze aandacht. Een mooie opgave voor de Maand van de Spiritualiteit 2019. Lees meer op de website.

 

Kinderboekenweek 2018 

Kinderboeken over vriendschap staan centraal in de Kinderboekenweek 2018, die loopt van woensdag 3 oktober tot en met zondag 14 oktober 2018. De auteur van het Kinderboekenweekgeschenk is Jozua Douglas, bekend van o.a. De gruwelijke generaal en De ongelooflijke Ravi Ravioli. De eilandenruzie is het Kinderboekenweekgeschenk 2018. Een fantastisch nieuw avontuur met Rosa en Fico, de kinderen van de knotsgekke president Pablo Fernando van Costa Banana. Geschreven door Jozua Douglas, met illustraties van Elly Hees. Van 3 t/m 14 oktober 2018 cadeau van je boekhandel bij een besteding van ten minste € 10,- aan Nederlandstalige kinderboeken. Het motto bij het thema Vriendschap is Kom erbij!

Klik hier voor de website van de kinderboekenweek.

 

Oktober: Maand van de geschiedenis 

De Maand van de Geschiedenis is het grootste geschiedenisevenement van Nederland. Samen met honderden culturele, toeristische, literaire en mediaorganisaties brengen we geschiedenis onder de aandacht bij miljoenen Nederlanders. Het thema van de Maand van de Geschiedenis 2018 is Opstand. Klik hier voor meer informatie.

 

Boekenweek voor jongeren

Van 21 t/m 30 september 2018 hebben scholieren tussen de 15 en 18 jaar hun eigen Boekenweek. Dat zijn maar liefst 834.000 jongeren! In de Boekenweek voor Jongeren gaan schrijvers op Literatour langs scholen: aansprekende auteurs lopen zich warm om met hun verhalen de vonk van leesplezier over te laten slaan. En bij een Boekenweek hoort natuurlijk ook een geschenk: 3PAK, een bundel met korte verhalen van een toptrio auteurs.

Beste Boek voor Jongeren

De tien meest aansprekende boeken van het afgelopen jaar maken kans op de titel Beste Boek voor Jongeren. Deze tien zijn door een volwassen vakjury speciaal aanbevolen voor jongeren van 15 t/m 18 jaar. De tien titels worden in de eerste week van september bekendgemaakt. Vervolgens kiest een jongerenjury welk boek op 21 september wordt bekroond tot Beste Boek voor Jongeren 2018. Er zijn twee categorieën: oorspronkelijk Nederlands en vertaald. In elke categorie worden vijf boeken genomineerd.

Literatour: schrijvers in de klas

Speciaal voor de Boekenweek voor Jongeren organiseert de Schrijverscentrale een grote schooltournee: de Literatour. Een team van 21 enthousiaste auteurs gaat (van 24 t/m 28 september) langs 100 scholen. Daar gaan zij met leerlingen in de bovenbouw van het vmbo, havo en vwo in gesprek over lezen en het schrijven van een boek. Zo worden maar liefst 10.000 jongeren direct bereikt op een manier die hen aanspreekt.

3PAK: een korte verhalenbundel in drie delen

Bij een Boekenweek voor Jongeren hoort natuurlijk ook een Boekenweekgeschenk: 3PAK, een bundel met drie korte verhalen. Half september wordt bekendgemaakt welk toptrio dit jaar de pen aanpakt. De gebundelde verhalen worden als 3PAK cadeau gedaan aan scholieren van het middelbaar onderwijs. De bundel is te bestellen via bibliotheken en boekwinkels.

 

Spannende boekenweken 2018

De Gouden Strop, dé prijs voor de beste Nederlandstalige thriller, wordt dit jaar voor de eenendertigste keer uitgereikt. De winnaar ontvangt een geldprijs van € 20.000,- en een sculptuur. Initiatiefnemer van de prijs was ooit Tomas Ross - hij en dertien andere Nederlandse misdaadauteurs richtten in 1986 het Genootschap van Nederlandstalige Misdaadauteurs op (GNM). Sindsdien is de uitreiking van De Gouden Strop een jaarlijks terugkerende, veelbesproken traditie in de wereld van het Nederlandse spannende boek.

De BookSpot Schaduwprijs, de prijs voor het beste oorspronkelijk Nederlandstalige thrillerdebuut, wordt in 2018 voor de 22ste maal uitgereikt. De bekendmaking vindt voorafgaand aan de uitreiking van de BookSpot Gouden Strop plaats. De prijs werd in 1997 ingesteld door het Genootschap van Nederlandstalige Misdaadauteurs (GNM) om aankomende schrijvers in het genre te stimuleren. De prijs is vernoemd naar ‘De Schaduw’, de legendarische hoofdpersoon uit de detectiveromans van Havank. De winnaar ontving een geldbedrag van € 2.000,- en een zeefdruk van Havank.

Spannende Boekenweken geschenk 2018: "Barst" van Boris Ditrich

Een vrouw laat haar hond uit in het Amsterdamse Vondelpark en vindt het lijk van een jonge man.
Zijn schedel is ingeslagen. Rechercheur Maya Oliphant krijgt de leiding over het moordonderzoek, maar het is onduidelijk wie de man is en wat hij ‘s nachts in het park deed.

Ondertussen is heel Nederland in de ban van een nieuwe talentenjacht op televisie. De 18-jarige Lilian Lely heeft zich door de audities geknokt, en maakt tijdens de liveshows bekend dat haar moeder niet lang meer te leven heeft. Ze wint daarmee de sympathie van het publiek, maar niet iedereen gelooft wat ze beweert. Dan neemt het onderzoek van Maya Oliphant een verrassende wending. Wat heeft de moord met Lilians ambities te maken?

Het geschenk is verkrijgbaar van 6 t/m 24 juni 2018, bij aanschaf van € 12,50 aan Nederlandstalige boeken. zolang de voorraad strekt.

 

Geef een prentenboek cadeauGeef een prentenboek cadeau

Het initiatief ‘Geef een (prenten)boek cadeau’ heeft als missie alle – maar dan ook alle – kinderen in Nederland en Vlaanderen te laten opgroeien tussen de allermooiste kinderboeken. Als er thuis mooie boeken zijn, ontdekken kinderen en ouders hoe leuk lezen en voorlezen is; hoe heerlijk het is om je te verliezen in een prachtig verhaal, in een onbekende wereld. Geletterdheid is bovendien een voorwaarde voor succes op school en later in de samenleving. Om die missie te laten slagen wordt ieder jaar in februari een klassiek jeugdboek, en vanaf 6 april 2018 een prachtig prentenboek ter beschikking gesteld voor maar 2 euro!

Het prentenboek van 2018 is Raad eens hoeveel ik van je hou van Sam McBratney en Anita Jeram.

De vraag is hoe we juist ook de kinderen bereiken die thuis geen boeken hebben en van wie de ouders niet het geld hebben om boeken te kopen. Het antwoord is: DOOR MET Z’N ALLEN KINDEREN BOEKEN TE GEVEN! Ouders, grootouders, ooms, tantes, instellingen in de kinderopvang, scholen, bedrijven, iedereen! Geven is veel leuker dan krijgen! En geven kan op vele manieren, bijvoorbeeld door, als je toch in de boekhandel bent om een boek te kopen voor je eigen kind, voor twee euro extra een boek kopen voor een kind dat thuis geen boeken heeft. De boekhandelaar zorgt er dan voor dat dit boek bij het juiste kind terechtkomt.

 

Boekenweek 2018

Het thema van de 83ste Boekenweek, die van zaterdag 10 t/m zondag 18 maart 2018 plaatsvindt, is Natuur. Griet Op de Beeck schrijft het Boekenweekgeschenk, Jan Terlouw schrijft het Boekenweekessay 2018. De Jong boeken doet ook mee!

 

Facebookactie

Vanaf 1 maart 2018 hebben we een leuke Facebookactie! Like onze pagina en deel het bericht (openbaar) en je maakt kans op een waardebon van € 20,00 te besteden bij De Jong Boeken

Sorteer op
 • Jan Siebelink ; Jas fan Belofte (Frysk)
  Jan Siebelink ; Jas fan Belofte (Frysk)

  Ontvang dit ebook bij besteding van ten minste 12,50 aan Nederlandstalige en Friese boeken tijdens de Boekenweek (23 t/m 30 maart). Bij ons ook op tweedehands boeken!

  9789059654891 / 01MW005532

 • Boekenweekgeschenk 2019

  Jan Siebelink ; Jas van Belofte
  Jan Siebelink ; Jas van Belofte

  Ontvang dit book bij besteding van ten minste 12,50 aan Nederlandstalige boekentijdens de Boekenweek (23 t/m 30 maart)!

  Jas van belofte is een ode aan een vriendschap, aan een vader, aan het schrijven. Als Arthur met hoge…

 • Boekenweekessay 2019

  Murat Isik ; Mijn moeders strijd
  Murat Isik ; Mijn moeders strijd

  In Mijn moeders strijd beschrijft Murat Isik de onvermoede emancipatiestrijd van zijn moeder Aynur, die geboren wordt in een conservatief dorp in OostTurkije en opgroeit in de kuststad Izmir. Ze verzet zich tegen haar…

  € 3,75
 • Alleen te koop in de winkel!

  Thea Beckman ; Kruistocht in Spijkerbroek
  Thea Beckman ; Kruistocht in Spijkerbroek

  De 16-jarige Dolf uit Amstelveen geeft zich op als proefkonijn: hij zal door een materie-transmitter teruggeflitst worden naar de Middeleeuwen om daar één middag een kijkje te nemen. Om vijf uur diezelfde middag moet Dolf weer…

  € 2,50
 • Stine Jensen ; Eerste liefde
  Stine Jensen ; Eerste liefde

  Het essay van De Maand van de Spiritualiteit is in 2019 van de hand van Stine Jensen. Ze schreef 'Eerste liefde' bij het thema 'Met aandacht'. Eerste liefde is een filosofische, persoonlijke en spirituele mijmering over liefde en…

  € 3,75
 • -28%

  Milja Praagman ; Kom erbij
  Milja Praagman ; Kom erbij

  KOM ERBIJ
  Kit en Pelle gaan spelen in het park. Maar vandaag staat daar ineens iets wat er gisteren nog niet was.
  ‘Op óns veldje nog wel!’ zegt Pelle.
  ‘Kom, even uitproberen,’ zegt Kit.
  ‘Nee, niet doen!’ roept Pelle.…

  € 6,95 € 5,00
 • Nelleke Noordervliet ; Door met de strijd
  Nelleke Noordervliet ; Door met de strijd

  In het programma Tijd voor Max werd bekendgemaakt dat Nelleke Noordervliet de auteur is van het essay voor de 15de Maand van de Geschiedenis met het thema Opstand. Noordervliets voorliefde voor geschiedenis blijkt uit diverse…

  € 3,50
 • Dittrich, Boris O. ; Barst
  Dittrich, Boris O. ; Barst

  Een vrouw laat haar hond uit in het Amsterdamse Vondelpark en vindt het lijk van een jonge man.
  Zijn schedel is ingeslagen. Rechercheur Maya Oliphant krijgt de leiding over het moordonderzoek, maar het is onduidelijk wie de man is…

 • € 2,- Alleen in de winkel verkrijgbaar!

  Raad eens hoeveel ik van je hou
  Raad eens hoeveel ik van je hou

  Vanaf 6 april verkrijgbaar! (alleen in de winkel!)

  Grote Haas, kom eens hier met je oren.
  Ik moet je iets héél belangrijks vertellen.
  Raad eens hoeveel ik van je hou?’Hazeltje en Grote Haas willen elkaar graag laten zien…

 • Boekenweekgeschenk

  Beeck op de, Griet ; Gezien de feiten
  Beeck op de, Griet ; Gezien de feiten

  We hebben nog een hele stapel op voorraad. We geven zo ook na de boekenweek nog weg! OP=OP!

  Gratis boekenweekgeschenk bij besteding van € 12,50 aan Nederlandstalige boeken!

  Het inzicht was vers, het dampte nog. Olivia trok…

 • Uitverkocht!

  Natuurlijk - Boekenweekessay 2018 - Jan Terlouw
  Natuurlijk - Boekenweekessay 2018 - Jan Terlouw

  Verkrijgbaar vanaf 10 maart 2018.

  Geboren in een boerendorp op de Veluwe, groeide Jan Terlouw op tussen de natuur. Hij klom in bomen, bestudeerde bijenvolken en hielp kalfjes geboren worden. Natuur werd voor hem een…

  € 3,50

Winkelwagen

Geen artikelen in winkelwagen.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
 • ideal
 • Mollie betaaldiensten
 • mister cash
 • Mollie B.V.
 • Postnl
 • Omero
 • WebwinkelWijzer
 • Facebook De Jong Boeken
 • twitter De Jong Boeken
 • Uitgeverij Taal & Teken
 • Bol.com_De Jong Boeken
© 2010 - 2019 De Jong Boeken | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel
Deze website maakt gebruik van cookies. Accepteren Meer informatie
Wat is een cookie? Een cookie is een klein tekstbestand dat bij je bezoek aan een website naar je computer wordt gestuurd. Zowel deze website als andere partijen kunnen cookies plaatsen. Waar worden cookies voor gebruikt? Deze website gebruikt cookies om het gebruiksgemak en de prestaties van de website te verbeteren. Met behulp van cookies zorgen we er onder andere voor dat je bij een bezoek aan onze site niet steeds dezelfde informatie ontvangt of moet invoeren. Cookies maken het surfen op de site dus een stuk prettiger. Er bestaan verschillende typen cookies. Deze website maakt gebruik van permanente cookies en sessie cookies. Permanente cookies: Hiermee kan de website speciaal op jouw voorkeuren worden ingesteld. Bijvoorbeeld om jouw toestemming tot het plaatsen van cookies te onthouden. Hierdoor hoef je niet steeds jouw voorkeuren te herhalen waardoor je tijd bespaart en gemakkelijker door de webwinkel navigeert. Permanente cookies kun je verwijderen via de instellingen van je browser. Sessie cookies: Met behulp van een sessie cookie kunnen we zien welke onderdelen van de website je met dit bezoek hebt bekeken. Wij kunnen de webwinkel daardoor zoveel mogelijk aanpassen op het surfgedrag van onze bezoekers. Deze cookies worden automatisch verwijderd zodra je jouw browser afsluit. Met welk specifiek doel plaatst deze website cookies? Deze website plaatst cookies om de volgende redenen: Winkelwagen (functionele cookie): Onthouden welke producten in je winkelmandje liggen. Zonder deze cookie kun je geen producten bestellen of in je winkelmandje plaatsen. Cookiekeuze (functionele cookie): Onthouden of je ons toestemming hebt gegeven tot het plaatsen van cookies. Google Analytics (tracking cookie): Meten hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden en hier met rapportages inzicht in proberen te verkrijgen. Google AdWords (tracking cookie): Meten we hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden. Deze kennis gebruiken we om onze AdWords campagnes te verbeteren. Facebook (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze Facebook pagina te 'liken'. Deze button werkt door middel van code die van Facebook zelf afkomstig is. Twitter (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze Twitter pagina te volgen. Deze button werkt door middel van code die van Twitter zelf afkomstig is. AddThis (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze content te delen via Facebook, Twitter, Hyves en diverse andere social media websites. Affiliate marketing (marketing cookies): Deze cookies gebruiken wij om partnersites (affiliates, zoals Daisycon, TradeTracker en Cleafs) te belonen voor hun bijdrage aan de verkoop. Review sites (marketing cookies): Wij worden graag door klanten beoordeeld. Hiervoor gebruiken we een review site zoals The Feedback Company. Deze plaatst cookies voor een juiste werking. Hoe kan ik cookies beheren of verwijderen? Meestal kunnen cookies worden beheerd, bewerkt en verwijderd via je browser. Meer informatie over het in- en uitschakelen en het verwijderen van cookies kan je vinden in de instructies en/of met behulp van de Help-functie van jouw browser.